Niveaus Loopgroepen 2017

Groep 2

bestaat uit beginnende hardlopers: mensen die lid willen worden van de recreanten afdeling en geen of weinig loopervaring hebben. Deze groep werkt in 3 maanden tijd toe naar het lopen van 30-45 minuten achtereen met een snelheid van 8-9 km / uur. In de training wordt veel aandacht gegeven aan de looptechniek van de lopers. Het is de bedoeling dat de wat snellere lopers doorstromen naar groep 3.

Groep 3

In deze groep lopen enigszins gevorderde lopers met zeer grote verschillen. In deze groep kun je goed mee wanneer je een loop tempo van 8 - 9 km / uur een uur lang kunt volhouden. De duurloop staat bij deze groep centraal, al dan niet in combinatie met een baantraining.  Lopen en het werken aan een betere conditie is voor deze groep belangrijk maar ook het sociale aspect van het samen lopen speelt zeker een rol.

Groep 4

In groep 4 hoor je qua niveau thuis wanneer je een tempo van 10 - 11 km / uur een uur lang kunt volhouden. Groep 4 werkt samen met groep 5/6 de warming up voor de training af. Na deze voorbereiding gaan de lopers van groep 4 in de training een tandje minder hard dan hun clubgenoten uit 5/6. Lopers uit groep 4 doen soms mee aan een wedstrijd of een halve marathon; in de training wordt hier in een aantal gevallen gezamenlijk naar toe gewerkt.

Groep 5/6 De combinatiegroep 5/6 bestaat uit lopers voor wie het presteren een belangrijke drijfveer is. De meeste atleten werken dan ook met een trainingsschema en trainen minimaal 3x / week. In een uurtje kunnen deze lopers 12 km of meer lopen. Regelmatig wordt er samen naar halve of hele marathons in binnen- en/of buitenland toegewerkt. Trainen voor een marathon betekent drie maanden lang intensief met lopen bezig zijn. Dit samen doen maakt voor velen de training een stuk makkelijker.

Bij AVV hebben we ook 2 senioren/masters groepen. Nadere informatie vind je hier.