Niveaus (recreanten) Loopgroepen 2021

 

Wil je recreantloper worden neem dan altijd eerst contact op met de introductiecommissie  

 

GROEP 3.  In deze groep lopen enigszins gevorderde lopers en je kunt mee als je een looptempo hebt van minimaal 8 - 9 km / uur en dit ook een uur lang kunt volhouden. Op maandagochtend is er een duurloop en op de woensdagavond een baantraining met groep 4-5-6. 

GROEP 4.  In groep 4 kunnen de lopers een tempo van 10 - 11 km / uur een uur lang  volhouden. Groep 3-4-5-6 hebben een gezamenlijke warming-up. Na deze warming-up volgt elke groep zijn/haar eigen programma. Lopers uit groep 4 doen soms mee aan een wedstrijd of een halve marathon; in de training wordt hier in een aantal gevallen gezamenlijk naar toe gewerkt.

GROEP 5/6.  In groep 5/6 kunnen de lopers een tempo van 12 km / uur volhouden. Groep 5/6 bestaat uit lopers voor wie het presteren een belangrijke drijfveer is en de meeste atleten trainen minimaal 3x / week. Regelmatig wordt er samen naar halve of hele marathons in binnen- en/of buitenland toegewerkt. Trainen voor een marathon betekent drie maanden lang intensief met lopen bezig zijn. 

  

Nieuw Lidmaatschap recreanten m.i.v. 1-1-2021.

Met ingang van 1-1-2021 is het lidmaatschap recreanten loopgroepen uitgebreid met de optie wedstrijdlicentie. Ondanks de wedstrijdlicentie blijven de recreanten bij de bestaande loopgroepen trainen. Voor de recreanten die hiervoor kiezen, wordt de bestaande contributie voor recreanten verhoogd met het bedrag van de wedstrijdlicentie dat de Atletiekunie bij AVV in rekening brengt.  Nadere informatie over contributie......

Bij AVV zijn er ook 2 senioren/masters groepen. Nadere informatie vind je hier.

  

Trainingsgroepen en -tijden  

 

Website ontwikkeld door 1Portal4You International