Verslag D/C-Juniorenkamp: De legende van de Bokkenrijders

Hechtel - Eksel 4 t/m 6 oktober

Vrijdagavond verzamelde de junioren zich bij AVV. Met auto's  met aanhangers en twinnyloads, werden de atleten én hun fietsen naar Hechtel - Eksel gebracht, wat een luxe!

In het houten clubhuis werden de kamers ingedeeld en ingericht. Een aantal ouders konden blijven om te helpen bij het avondspel.

De junioren gingen op rooftocht! De ene helft van de groep waren de rovers. De andere groep maakten 3 'huizen' in het bos waar prachtige spullen werden neergelegd. De rovers moesten deze spullen proberen te roven en naar het rovershol brengen zonder getikt te worden. Het was een moeilijk maar spannende opdracht.

De atleten dronken nog wat en deden weerwolven en kletsten gezellig. Rond half 2 werd het toch echt tijd om te gaan slapen, morgen staat ze een sportieve dag te wachten. De jongens C dachten daar iets anders over...

De volgende ochtend ging om half 8 de wekker alweer.

De atleten bevinden zich in het jaar 1792. In dit gebied zijn de bokkenrijders actief die op rooftocht gaan. Afgelopen nacht heeft er weer een rooftocht plaatsgevonden. Waarschijnlijk het werk van de bokkenrijders, maar de atleten zijn gezien op de plaats van het misdrijf. Bewijs jullie onschuld door de namenlijst van de bokkenrijders te verzamelen! Ga met de fiets oppad, volg de route en bij elke post kom je een naam te weten. Maar pas op voor Drossaard Clercx, hij is opzoek naar de leden van de bende van de bokkenrijders en niet zachtzinnig...

Bij post 1: een hoge uitkijktoren waar bovenop de toren een opdracht werd uitgevoerd.

Bij post 2: galgje 2.0, letters halen door op elkaars rug bokje te rijden

Bij post 3: een verkorte oriëntatieloop. Rennen en kaartlezen en zoeken! Moeilijk!

Bij post 4: een levende rebus opgelost, en kon iedereen naar de wc in het café.

Bij post 5: lunchen en  'Fietsen door de bomen' !

Bij post 6: een korte opdracht met een GPS.

Bij post 7: het echte voormalig huis van Drossaard Clerkx. Een Spooky voelopdracht!

2019 Kampjunioren 012019 Kampjunioren 02

Bij post 8: een Finse piste waar een parcours van 1 km hardlopend moest worden afgelegd

Bij post 9: het artikel wat ze gisteravond geroofd hadden ruilen met buurtbewoners.

Het laatste stuk naar het clubhuis moest worden kaart gelezen om de juiste weg te nemen.

De namenlijst hadden ze compleet en de atleten hadden hun onschuld bewezen!

Al met al hebben de 50 km in de benen zitten. Helemaal om het militaire terrein van Leopoldsburg gefietst! Moe maar trots op deze prestatie kwamen ze bij het clubhuis aan! Knap gedaan allemaal!

De moeheid waren ze snel vergeten en speelden met z'n allen verstoppetje tot de soep klaar was. Na kroket en friet waren de junioren weer fris om mee te helpen met het avondspel van de pupillen. Ze verstopten zich in het 'spelletjes'bos. Als de pupillen heel stil waren hoorden ze allemaal geluiden van spelletjes in het bos: o.a. de bom van tik-tak-boem, dokter bibber, tetris, weerwolven. Door goed te luisteren konden ze de junioren vinden die het geluid maakten en kregen ze een knipje in hun 'spelkaart'. Nadat ze alle geluiden hadden gevonden kwamen ze heel blij weer bij de centrale post! Bedankt junioren, de pupillen vonden het een heel spannend spel!

In het clubhuis lag de avondactiviteit voor de junioren al klaar. Ze mochten t-shirts beschilderen met neonverf! Iedereen ging fijn aan de slag, met prachtige resultaten! In een leeg lokaal van het clubhuis was een black light disco gemaakt, gezellig! Lekker swingen met je mooie t-shirt aan!

Het spel 'Who's  the dude?' was ook een succes, super grappig!

In de slaapzalen was het vrij snel stil en kon iedereen lekker slapen..

's morgens werden we wakker en de regen kletterde op het dak. Geen weer om te fietsen. Gelukkig waren een heel aantal ouders in de gelegenheid om de atleten naar het zwembad de Dommelslag te brengen en later weer te halen om ze naar AVV te brengen. De atleten hebben een paar uur fijn gezwommen.

Ondertussen werd het clubhuis gepoetst en de fietsen opgehaald met een aantal aanhangwagens. Ouders héééél erg bedankt voor de moeite die jullie hiervoor hebben genomen!

Hele leuke groep atleten die met elkaar plezier maken en elkaar respecteren zo als ze zijn! Einde van een super gezellig kamp!

Website ontwikkeld door 1Portal4You International