Samenloop voor Hoop 2018

Logo samenloop

Wie doet er mee met de Samenloop voor Hoop (23-24 juni 2018)?

Welke AVV-wandelaar wil op 23-24 juni meelopen met de Samenloop voor Hoop? Wij Frans Hoogers en Jan Bots willen graag een team (15-24 mensen) samenstellen om gedurende 24 uur te wandelen voor het goede doel. Als je wil meedoen, meld je dan bij ons in de kantine aan op de intekenlijst waarna wij samen met u de inschrijving verzorgen op de website van de Samenloop voor Hoop www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/noord-brabant/valkenswaard/aanmelden/. Geef even aan hoe laat je wil lopen. Er zijn mogelijkheden vanaf 23 juni 14.00h tot 24 juni 14.00h.

De kosten van inschrijving bedraagt € 15,00.

Hieronder staat wat meer informatie over dit evenement.

Groetjes,

Frans en Jan

SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

SamenLoop voor Hoop vindt haar oorsprong in de Verenigde Staten. Relay for Life, zoals het evenement daar heet, wordt al sinds 1985 georganiseerd. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot het grootste fondsenwervende evenement ten bate van kankerbestrijding. Inmiddels vinden er jaarlijks meer dan 6.000 wandelestafettes plaats verspreid over tientallen landen.

Een SamenLoop heeft een heel herkenbaar concept, dit is mede de kracht. Het is een lokaal georganiseerd evenement, waarbij je als betrokken vrijwilliger veel ruimte krijgt om er met de commissie een eigen invulling aan te geven. Je geeft je eigen kleur aan het evenement en er zijn een aantal vaststaande onderdelen, waaronder de ceremonies.

• De Kaarsenceremonie

Wanneer de avond valt verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. Tijdens deze ceremonie herdenken we dierbaren en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen.

• De Slotceremonie

Na 24 uur wandelen loopt iedereen de laatste ronde en wordt de opbrengst bekend gemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.