Verslagje eerste Atletics Champs GVAC Veldhoven

Zaterdag 13 april was het zover. De eerste Athletic Champs voor de pupillen van AVV. Het zonnetjetje scheen toen we aankwamen rijden bij de Campus in Veldhoven.

De dauw stond nog op het gras en het was koud. De wind sneed door je borsthaar heen. Het veld was leeg en iedereen stond in de kantine.
Lekker warm, met koffie of een gezellig praatje. Toen de warming-up startte, liepen alle kinderen naar buiten en bleef het binnen lekker warm.
De geel-blauwe brigade zou een topprestatie gaan leveren. De sfeer was goed onder de ouders. Voor de start van de estafette, liep de kantine leeg. De wedstrijd kon beginnen. “Hup, hup”. “Rennen”, “Geef die stok door”, “Goed zo” was te horen uit de met koffie gesmeerde kelen van de ouders.

20190413 Atletics Champs Veldhoven
Lachende gezichten waren er de gehele dag. De temperatuur liep iets op. Van 6 naar 9 graden. Voor de A-pupillen waren er twee nieuwe onderdelen toegevoegd: Polsstok ver en kogelstoten. Dat betekende in ieder geval nieuwe records.  
Voor de C- mini’s waren het allemaal nieuwe onderdelen en dus nieuwe records. Aan het einde van de ochtend is er de afsluitende 4 en 6 minuten loop. “Hebben ze allemaal afgezien?”, “Nee hoor!” Ze gaan nog even knallen in 4 of 6 minuten. Als trainer van de C- mini’s durf ik nu hardop te zeggen dat tussen de trainingsonderdelen door een rondje om de baan, zijn vruchten afwerpt. Geen enkele pupil piepte, zuchtte steunde of mopperde. Allemaal kwamen ze lachend langs.

Dat ijsje aan het einde was verdiend. De eindconclusie na vandaag is dat de C-mini’s eerste staan evenals de A-tjes (tweede jaar).

Maar veel belangrijker: het was een mooie dag met gezellig samen zijn!

Arjan Muller

Website ontwikkeld door 1Portal4You International