Mooie prestaties van de D-junioren bij de Witvencross

Afgelopen zondag, 13 november, was het weer zo ver; het cross seizoen zou van start gaan waarbij de Witvencross in Veldhoven als eerste op het programma stond. Aan de start stonden dit keer; Floor Jonkers, Tim Wels, Lukas Bakker, Jasper Segers en Luuk Matzinger. Tot verbazing van Luuk werd er verteld dat de heren alleen moesten gaan inlopen. Onder het motto van Nee, je maakt een grapje? werden ze door Mirna het veld op gestuurd. Jongens, wees maar niet bang, we gaan jullie nog leren wat jullie moeten doen als je zelf moet gaan inlopen ;).

 

Voor de D-junioren mocht Floor de spits afbijten in een mooi startveld. Wat een zware cross ging worden, met modder en mul zand, wist Floor prima van zich af te bijten. Na de aanloopronde mocht Floor aan de kleine ronde beginnen; in totaal een afstand van 1500m. Deze wist Floor te finishen in een mooie tijd van precies 8:00. Goed gedaan Floor!

 

Floor werd gevolgd door de heren. Waar we eerst dachten dat alleen Jasper en Luuk van start zouden gaan, stonden er ineens 4 heren aan het start; het dubbele dan een half uur eerder! Na de start gingen de heren gelijk op en het was Luuk die de leiding nam na de aanloopronde. Na een halve ronden kwamen de heren op stoom en begon er een inhaalrace aan de overzijde van het meer. Aan het einde van de 1500m lange wedstrijd trok Luuk aan het langste eind, die in een verdienstelijke tijd van 6:53 als 17e over de finish kwam. Hij werd direct gevolgd door Tim (18e), met een mooie tijd van 7:01. Jasper kwam als 20e over de finish in een tijd van 7:18. Hij werd gevolgd door Lukas, die in een tijd van 7:35 als 24e over de finish kwam. Al met al prima prestaties van de heren! En op naar de volgende cross.

 

Hieronder nog wat impressies van de cross:

Floor                     Luuk

 

Witvencross GVAC Veldhoven 13 11 2016 358

 

Jasper                     Lukas

Website ontwikkeld door 1Portal4You International