Meisjes D-junioren 6e bij 2e competitie

Op zaterdag 21 mei stond voor de meisjes D-junioren de 2e competitie alweer voor de deur, met ditmaal Keylie, Gaby, Renee, Mirthe, Robin en Mackenzie die van start gingen.

Om 11:00 werd de spits afgebeten door Mackenzie, Keylie, Renee en Robin, waarbij ze van start gingen op de 4x60m. Hier snelde de dames naar een mooie tijd van 38,72sec, waarmee ze de tijd van de vorige wedstrijd met bijna een seconde verbeterden!

Estafette werd gevolgd door de 60m horden, waar Robin, Gaby en Mackenzie van start gingen. Robin en Gaby mochten starten in de eerste serie, waar het een mooie strijd werd tussen de dames. Gaby finishte hier als eerste in een tijd van 14,14sec. Robin haperde echter voor de eerste horden maar kwam daarna goed op gang en finishte in een tijd van 15,25sec. In de tweede serie mocht Mackenzie van start gaan. De serie was goed aan elkaar gewaagd en Mackenzie kwam de finish over in een tijd van 13,88sec, wat een verbetering van haar PR is met 0,02 seconde.

Daarna konden Gaby en Mackenzie meteen door met het volgende onderdeel. Gaby mocht samen met Keylie gaan speerwerpen en Mackenzie ging samen met Mirthe hoogspringen. Bij het speerwerpen waren de zusjes aan elkaar gewaagd en na een paar duidelijke aanwijzingen trok Gaby aan het langste eind met een worp van 10,52m. Keylie had een verste worp van 10,47m, waarmee ze 6 cm tekort kwam om verder te gooien dan Gaby. Bij het hoogspringen was het Mackenzie die als eerste aan de beurt was. Met nauwelijks rust mocht ze meteen van start gaan en kwam ze uiteindelijk toch tot een mooie hoogte van 1.10m. Mirthe mocht zich daarna wagen aan het hoogspringen, waarbij ze over een mooie hoogte van 1.30m wist te springen.

Na deze 3 onderdelen werd er voor de meiden even een rustmomentje ingelast voordat het volgende onderdeel van start ging, de 1000m. Ook hier stonden en weer 2 dames aan de start; Renee en Mirthe. Met het vooruitzicht op een ijsje als ze onder de 4min zouden lopen gingen beide dames van start. Het werd een mooie race waarbij beide dames gelijk opgingen. Aan het einde zette Renee nog even een eindsprint in waardoor ze nog 3 dames inhaalde, waarna ze finishte in een mooie tijd van 3:55,03min. Ze werd gevolgd door Mirthe die finishte in een tijd van 3:55,48min. Beide tijden goed voor een ijsje. Echter mogen beide dames geen suiker, dus de trainer gaat hier nog iets op bedenken!

De 1000m werd gevolgd door het kogelstoten en ook hier stonden Gaby en Keylie weer klaar om zo ver mogelijk te stoten. Ook hier won Gaby het nipt van Keylie, met een stoot van 6,04m. Keylie stootte een mooie afstand van 5,81m.

Vervolgens mocht er gesprint worden door Robin en Renee. Beide dames gingen in de eerste serie van start en het werd een nek aan nek race tussen beide dames. Tot aan het einde was het spannend en Renee keek nog even om waar Robin liep (foei Renee)! Uiteindelijk trok Robin hier aan het langste eind door te finishen in een tijd van 10,07sec. Ze werd gevolgd door Renee met een tijd van 10,12. Al met al zaten beide dames nog zeer dicht op elkaar.

Als allerlaatste mocht Mirthe nog haar best gaan doen bij het verspringen. Na wat aanwijzingen van haar trainer ging ze haar aanloop uitzetten waarna ze naar een prima afstand van 3,58m wist te springen.

Al met al zijn er dus mooie prestaties neergezet op deze competitie waarmee de dames een mooie 6e plaats behaalden in het klassement!

Website ontwikkeld door 1Portal4You International