AVV-junioren bij Driedorpencross

lorenssintoedenrodeOp zondag 21 december organiseerde Fortuna ’67 de Driedorpencross. Drie AVV junioren hadden zich voor deze cross ingeschreven. Het parcours was gevarieerd: er was modder, er waren steile hellingen en spannende wasbordpaadjes (veel kleine hoogte verschillen). JB Lorens Niehof stond samen met de meisjes junioren A aan de start voor een cross over 4059 meter. Ze moesten 1 kleine en 2 middelgrote rondes lopen. Met nog 1 ronde te gaan lag Lorens op de tweede plaats achter Luca Schliekelmann van Eindhoven Atletiek. Tijdens de laatste ronde kwam de uiteindelijke nummer 3, Jeroen Klessens van AVR’69, nog sterk opzetten. Op de finish was Lorens hem nog net 2 tellen voor. Een mooie tweede plaats voor Lorens (zie foto links).

kirstensintoedenrodeMB Franca Somers liep haar cross samen met de jongens junioren C (2527 meter, een kleine en een middelgrote ronde). Yosta de Stigter van Energie pakte de winst, maar daarachter werd het spannend. Samen met een JC werd er door Franca en Janneke Bouten van GVAC richting finish gesprint. Franca bleef Janneke net voor: ook een tweede plaats voor Franca!
MD Kirsten Peeters crosste een ronde van 1516 meter. Kirsten finishte op plaats 14. De dertiende plaats lukte net niet meer, inhalen op modderpaden is niet makkelijk (zie foto rechts).

stijnzandboscross

In de weken voorafgaand aan de Driedorpencross waren AVV-junioren ook elders actief.
In Deurne op 7 december: de Zandboscross, onderdeel van de Limbracrosscompetitie. Een keurige 10e plaats voor JD Stijn van Damme (zie foto links) in een veld van 30 jongens en ook MD Kirsten Peeters werkte weer aan haar crossconditie.
In Reusel op 14 december: de l’Avant Sylvestre Cross. Hier stonden aan de start MB Franca Somers en de MD Keylie Welte en Mackenzie Hekkens.

Voor meer informatie over de crossen van de Kempische crosscompetitie is er nu een nieuwe site:

De foto van Stijn is afkomstig van www.arthletics.nl, de foto van Kirsten komt van de facebookpagina van Fortuna ’67.