Auwjaorscross Oirschot verslag

ellyliefrinkoirschotOp zondag 29 december werd alweer de vijfde cross van de Kempische Crosscompetitie georganiseerd:  de Auwjaorscross in Oirschot. Bij deze cross waren zoals altijd ook deelnemers uit aangrenzende regio’s aanwezig en ook Belgen, wat deze cross wat extra’s geeft. Van de AVV-masters was Elly Liefrink aanwezig (foto links). Ze startte bij de vrouwen 55+, deze liepen tegelijk met de vrouwen senioren en vrouwen 45+. De wedstrijd ging over een afstand van 4644 m. In haar race werd Elly vierde. Een prima prestatie, Elly liet met haar tijd (22.04 min.) heel wat jongere atletes achter zich.

AVV-seniore Rianne van Slooten koos voor de korte cross (2202 m). Tegelijk met Rianne startten ook de heren korte cross, de jongens junioren A en B en de meisjes B., een heel breed veld dus. In haar categorie finishte Rianne op plaats 7. AVV atlete Franca Somers (meisjes junioren B) liep dus in dezelfde race als Rianne. Franca ging gedurende de twee rondes steeds sterker lopen, dit was goed voor een tweede plaats,  achter Maud ter Bogt van GVAC maar ruim (20 sec.)voor Jolien Bruininx van AVR’69. Op de foto rechtsonder zien we Franca (blauw shirt) halverwege de race nog achter Jolien lopen. frankaoirschot

Voor D-junior Jens Peeters was goede tegenstand aanwezig in de persoon van Lars Laros van Scorpio. Ook hun wedstrijd ging over 2202 m. De twee jongens maakten er een spannende wedstrijd van, tot in de tweede ronde gingen ze samen ruim aan de leiding. In de slotfase bleek Lars nog wat meer over te hebben dan Jens, namelijk 4 seconden. De nummer 3, Sven Roosen van GVAC, zat ruim 15 seconden achter Jens. Op onderstaande foto is de start van de jongens junioren D, samen met de meisjes D, te zien. De meisjes liepen 1 ronde, de jongens 2. Aan kop lopen de uiteindelijke nummers 1 t/m 3: Lars Laros (nr. 345) met rechts daarvan Sven en Jens.
startjensoirschot
Van de pupillen van AVV stonden er 5 aan de start in Oirschot, in diverse categorieën. Eén atlete wist zich op het erepodium te lopen: Zoë Peels werd tweede bij de meisjes pupillen C. Ook Kay Brom (jongens pupillen C), Quinten Derks (jongens pupillen B) en Gaby en Keylie Welte (meisjes pupillen A), goed gedaan en hopelijk zien we jullie weer bij de volgende cross op 19 januari in Eersel!

De volledige uitslagen zijn te vinden op www.crosscompetitie.nl. De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Peter Kramer (www.gvac.nl).