Niet zwemmen maar crossen bij het Witven

ad podiumwitvenZondag 17 november organiseerde GVAC te Veldhoven de Witvencross, de tweede cross van de Kempische crosscompetitie. Het was de eerste keer dat GVAC een cross organiseerde op het terrein van het natuurbad het Witven. Het was een gevarieerd parcours: modderig gras, los zand, heuveltjes en ook overzichtelijk, dus leuk voor het publiek.  Bij de masters/senioren stonden twee  AVV-ers aan de start.  Ad Peeters startte bij de mannen masters 45+. Werd hij in Bladel nog tweede achter Cornelis  de Stigter van Loopgroep Aart Stigter, nu was Ad hem te snel af. Ad lag na 6790 m 11 sec. op hem voor en kwam als eerste over de finish, goed voor een medaille en een envelop met waardebonnen (Ad staat op de foto links, in het midden). Rianne van Slooten kwam bij de vrouwen korte cross (2300 m) binnen na 10.17 min., goed voor een vierde plaats.
Bij de junioren 5 AVV-ers. Drie jongens D-junioren, één C-juniore en één B-juniore. Die B-juniore was Franca Somers. francaprijswitven Franca moest een afstand van 2720 m overbruggen. In de laatste ronde kwam Franca sterk terug, ze wist niet ver voor de finish Jolien Bruininx van AVR’69 te passeren. Hierdoor werd Franca tweede, en een medaille en envelop rijker (zie foto rechts). Tessa van Slooten (meisjes junioren C) moest in dezelfde race starten als haar zus Rianne (twee rondes van in totaal 2300 m). Tessa bleek niet helemaal fit, ze besloot de wedstrijd niet uit te lopen. voorsprongjenswitven

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de D-jongens stonden 3 AVV-ers aan de start: Rick Verheijen (1e jaars D) en twee tweedejaars: Onno Hoogeveen en Jens Peeters. De wedstrijd ging over 2 ronden van in totaal 2300 m. Jens ging meteen aan kop, sloeg aanvallen af en kwam met een voorsprong van 20 sec. als eerste over de finish  na 7.50 min. Op de foto links loopt Jens ver voor de nummer 2, Sven Roosen van GVAC. Ook Onno liep een sterke race, hij finishte als vijfde na 8.38 min. Eerstejaars Rick had iets meer dan 12 minuten voor de twee rondes nodig.

modderpupillenwitvenBij de pupillen, daar waren er 5 van AVV aanwezig bij het Witven. Drie C-pupillen en twee B-pupillen. De jongens en meisjes C pupillen startten tegelijk, hun wedstrijd ging over 1 ronde van iets minder dan een kilometer. Kay Brom wist net niet op het erepodium te komen, hij werd vierde. Broer Rick, nog mini-pupil, werd zesde. Wel prijs voor Zoë Peels; ze werd tweede bij de C-pupillen meisjes.
Bij de B-pupillen kwam Wessel de Hoog, in Bladel nog tweede, helaas bij de start ten val. Na te zijn opgestaan liep hij ook nog een keer verkeerd, dus dubbel pech. Hij liep de wedstrijd wel uit en werd toch nog vijfde. Debutant Quinten Derks (ook B-pupil) wist overeind te blijven en werd heel knap tweede in zijn eerste cross. Op de foto links showen de AVV-pupillen hun met modder besmeurde kleding, zo hard ging het.

Iedereen gefeliciteerd met zijn of haar prestatie. En ben je als atleet toch niet helemaal tevreden; op 8 december staat de derde cross van de crosscompetitie op het programma, en dan in Reusel. De volledige uitslagen van de Witvencross zijn te vinden op www.uitslagen.nl  en de tussenstanden van de crosscompetitie vind je (t.z.t.) op www.crosscompetitie.nl. Leuke foto's zijn te vinden bij Peter Kramer's Galery, te bereiken via www.gvac.nl!